Eugen Teodorovici: Am agreat ultimele detalii cu reprezentanţii Comisiei Europene înainte de trimiterea formei actualizate a Acordului de Parteneriat 2014-2020

Eugen Teodorovici: Am agreat ultimele detalii cu reprezentanţii Comisiei Europene înainte de trimiterea formei actualizate a Acordului de Parteneriat 2014-2020 Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, efectuează în perioada 3 - 4 iulie a.c. o vizită de lucru la Bruxelles. În cadrul acesteia, ministrul avut întrevederi cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru Politică Regională şi cu reprezentanţi ai direcţiilor generale din cadrul Comisiei Europene.

“Am agreat ultimele detalii referitoare la Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu reprezentanţii CE. Aceasta este cea de a doua întâlnire pe care am avut-o la Bruxelles după primirea sugestiilor şi propunerilor Comisiei pe marginea primei propuneri oficiale de Acord, trimisă în data de 31 martie a.c. Am preferat să avem două întâlniri la Bruxelles înainte de trimite forma actualizată a documentului pentru a reduce cât mai mult perioada de timp până la aprobarea acestuia.

Menţionez că nu anticipăm primirea de noi recomandări din partea Comisiei pe marginea documentului actualizat şi, în consecinţă, estimez că Acordul de Parteneriat va fi aprobat la sfârşitul verii - începutul toamnei”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Totodată, discuţiile au vizat programele operaţionale prin care România va atrage banii europeni în viitoarea perioadă de programare.

“În următoarele săptămâni vom trimite oficial primele propuneri pentru programele operaţionale. Ministerul Fondurilor Europene, de exemplu, şi-a propus ca cele patru programe operaţionale pe care le coordonează în perioada 2014-2020 să fie aprobate în toamna acestui an. Nu pierdem timp, lucrăm în paralel la ghiduri şi le vom publica cât mai repede pentru ca potenţialii beneficiari să înceapă deja să-şi pregătească proiectele”, a adăugat ministru Teodorovici.

De asemenea, în cadrul întrevederilor cu reprezentanţii Comisiei Europene au fost abordate şi subiecte precum sistemul de achiziţii publice, în condiţiile în care România a modificat recent legislaţia în domeniu şi sunt necesare şi alte modificări pentru armonizarea acesteia cu ultimele directive.

 Rating: 1820/11898 - 1820 vizualizări, ID Noutate: 684
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

1 + 4 = ?