Lista bancherilor români care pun la dispoziţia Fiscului SUA informaţii despre conturile americanilor

Lista bancherilor români care pun la dispoziţia Fiscului SUA informaţii despre conturile americanilor  Peste 100 de bănci, asigurători, firme de brokeraj şi administratori de fonduri din România s-au înregistrat pentru a pune la dispoziţia SUA date despre americanii care au peste 50.000 de dolari în conturi, odată ce statul român a încheiat o înţelegere de principiu cu SUA pentru transferul datelor.

Romania a ajuns la un acord de principiu cu SUA pentru transferul de date in baza unei legii care ii vizeaza pe contribuabilii americani cu conturi in strainatate (Foreign Account Tax Compliance Act - FACTA). Autoritatile romane si-au dat acceptul pentru includerea pe o lista a tarilor cu acord de principiu de la 2 aprilie 2014, potrivit Trezoreriei americane. Intelegerea dintre Romania si SUA urmeaza modelul stabilit de acordurile cu Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si Spania.

Acordul prevede ca institutiile financiare straine din jurisdictiile partenere sa poata raporta direct autoritatilor fiscale nationale, care transmit datele ulterior celor din SUA. Printre institutiile de credit din Romania inregistrate conform legii FACTA se numara banci mari, precum Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Societe Generale, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank si Raiffeisen Bank, dar si cooperative de credit,cum ar fi Banca Cooperatista 8 Martie Codlea si Banca Cooperatista Rascoala Botosani, potrivit datelor publicate de Fiscul SUA, potrivit Mediafax. Pe lista se afla, de asemenea, firme de brokeraj precum Raiffeisen Capital & Investment, SSIF Broker si NBG Securities, companii de asigurari, printre care Allianz Tiriac Asigurari, Groupama Asigurari si Uniqa, dar si administratori de fonduri. Rating: 1401/11973 - 1401 vizualizări, ID Noutate: 668
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

0 + 7 = ?