Piaţa de leasing financiar a înregistrat contracte noi în valoare de 310 milioane euro, în T1 2014

Piaţa de leasing financiar a înregistrat contracte noi în valoare de 310 milioane euro, în T1 2014 Piaţa de leasing financiar din România a înregistrat un volum total de finanţări noi în valoare de 310 milioane euro, în trimestrul unu 2014, în creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai Asociaţiei Societăţilor Financiare din România (ALB.

Distribuţia pe tipuri de active finanţate a fost de 78% (242 milioane euro) la autoturisme şi vehicule comerciale, 19% (59 milioane euro) la echipamente şi 3% (9 milioane euro) pe segmentul imobiliar.

Finanţarea mijloacelor de transport a crescut 7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cu un avans de 15% în finanţarea vehiculelor comerciale grele în detrimentul finanţării vehiculelor comerciale uşoare, unde scăderea fost de 3% faţă de finele trimestrului unu al anului 2013.

Autoturismele au avut o pondere de 46% din totalul volumului nou finanţat în domeniul vehiculelor.

"Evoluţia economiei din primele trei luni ale acestui an a influenţat pozitiv performanţa industriei de leasing, care a resimţit o consolidare de 28% în primul trimestru din 2014, faţă de acelaşi interval al anului trecut, după o perioadă prelungită de stagnări şi scăderi. în acest context, dacă previziunile de creştere economică vor fi confirmate şi spre finalul anului, trendul de recuperare al pieţei de leasing ar putea atinge cea mai bună creştere din ultimii patru ani. Leasingul este un barometru exact al evoluţiei economiei, rezultatele industriei fiind direct influenţate de performanţa acesteia în ansamblu, iar de regulă, 1 punct de creştere procentuală în PIB implică între 6 şi 8 puncte procentuale de creştere în piaţa de leasing, această corelaţie fiind confirmată de rezultatele primului trimestru", arată Felix Daniliuc, preşedintele ALB.

 Rating: 1480/11973 - 1480 vizualizări, ID Noutate: 672
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

4 + 8 = ?