Cumpărăturile cu cardul de credit sunt mai ieftine decât cele cu cash

Cumpărăturile cu cardul de credit sunt mai ieftine decât cele cu cash Valoarea tranzacțiilor de plată efectuate de români cu carduri de credit a crescut cu peste 13% în 2013, de la 4,18 la 4,73 miliarde lei, potrivit datelor BNR

Românii încep să înțeleagă tot mai mult că utilizarea cardurilor de credit este departe de a reprezenta doar o modalitate mai comodă de a achita cumpărăturile efectuate decât numerarul. Pe lângă confortul pe care îl oferă prin rezerva de bani accesibilă pe loc, cardurile de credit pot fi, grație noilor facilităţi din oferta băncilor, și instrumente de economisire.
Tranzacții mai multe și de valoare mai mare

Atracția tot mai mare a românilor față de utilizarea cardurilor de credit este probată de statisticile oficiale ale Băncii Naționale a României. Potrivit acestora, anul trecut, valoarea tranzacțiilor de plată efectuate cu carduri de credit a crescut cu peste 13%, de la 4,18 la 4,73 miliarde lei. Numărul de tranzacții efectuate cu carduri de credit s-a majorat cu peste 15%, de la 27,29 milioane în 2012 la 31,55 milioane în 2013.

Aceste majorări au fost facilitate și de adaptarea comercianților la nevoile clienților. Astfel, numărul de POS-uri din România a crescut cu 1.788 anul trecut, ajungand la 128.043 în decembrie 2013.

Oferte noi
Principala explicație este, însă, îmbunătățirea ofertei din partea băncilor, reflectată de produsele noi ale acestora. De exemplu, Bancpost oferă programul Puncte Oriunde, prin care posesorilor de carduri de credit VISA si American Express emise de bancă li se oferă puncte de loialitate pentru fiecare cumpărătură achitată cu cardul, care se transformă apoi în până la 2% bani înapoi pe card. Punctele de loialitate se acumulează oriunde (magazine offline, online, în țară și străinătate), în mod automat, fără limită de categorie de cumpărături, valoare sau locaţie. Respectiv nu doar în rețeaua proprie de acceptare a băncii, care numără peste 9.000 de magazine partenere din domenii precum electronice, IT&C, aparatură electrocasnică, îmbrăcăminte, bricolaj, bijuterii, clinici medicale şi farmacii, turism, mobilier sau articole sportive.

Credit pe plus: dobândă zero şi puncte de loialitate
Pentru cumpărăturile de valoare mai mare, produsul oferă sistemul de rate fără dobândă, care permite plata în 2 până la 6 rate cu dobândă zero, fără cost suplimentar, și care aduc de asemenea puncte de loialitate pe card. Aceste puncte de loialitate se transformă ulterior în bani pe card. Totodată, cardul oferă o perioadă de graţie de până la 55 de zile cu dobândă zero pentru cumpărăturile făcute cu plata integrală.

Facilităţile oferite, precum şi campaniile de promovare creative şi promoţiile derulate în parteneriat cu comercianţii parteneri au generat o creştere pentru Bancpost peste media pieţei, de 20% a numărului total de carduri, respectiv cu 31% a valorii tranzacţiilor în 2013 faţă de 2012.

 Rating: 2026/11949 - 2026 vizualizări, ID Noutate: 685
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

9 + 5 = ?