Programul “Prima Casă”, extins pentru românii din diaspora

Programul “Prima Casă”, extins pentru românii din diaspora Guvernul a aprobat în ședința de marți, 7 octombrie, proiectul de hotărâre privind normele de implementare a programului “Prima Casă”, în sensul în care de acest program pot beneficia și românii din diaspora, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului Corneliu Calotă.
Este vorba despre cetățenii români din străinătate, care au permis de ședere și de muncă.

“Un accent care s-a pus astăzi este ca acest tip de credit să fie accesibil și pentru cei care doresc să-și construiască o casă, nu neapărat cum se practică în mod obișnuit să-și cumpere un apartament”, a precizat Calotă într-un briefing de presă la Palatul Victoria.

Prin hotărârea de Guvern, 25 de milioane de lei din fondul ANL vor fi alocați programului Prima Casă pentru Diaspora.
Premierul Victor Ponta a anunțat luni că Executivul are în plan extinderea programelor ”Prima Casă” și ”Prima Mașină” și pentru românii din afara granițelor care vor să se întoarcă în țară.
“Acest gen de programe de sprijin și de garantare — Prima Mașină, Prima Casă — vrem să le extindem pentru românii din afara granițelor, cei care vor să se întoarcă în țară. Vor primi aceleași facilități pentru achiziționarea unei locuințe sau a unei mașini, lucru care cred că poate sprijini. Este un model de stimulare, atât economică, a consumului, cât și de protecție a mediului în cazul programului ‘Prima Mașină’”, a afirmat luni premierul la Ministerul, Economiei la lansarea programului ‘Prima Mașină’.
Despre faptul că, pentru acest an, în cazul programului Prima Casă pentru românii din afara granițelor, banii alocați de Guvern ar ajunge doar pentru 147 de credite, Ponta a precizat că “este vorba de banii pentru lunile noiembrie și decembrie”.

 Rating: 1340/11949 - 1340 vizualizări, ID Noutate: 693
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

1 + 4 = ?