CSA pregăteşte piața asigurărilor pentru cutremur! Fondul de garantare va fi asigurat printr-o poliţă de un miliard de euro

CSA pregăteşte piața asigurărilor pentru cutremur! Fondul de garantare va fi asigurat printr-o poliţă de un miliard de euro  Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) va demara procedurile pentru asigurarea Fondului de garantare a asigurărilor, a anunţat astăzi CSA.
asigurare
Fondul de garantare a fost conceput pentru a proteja asiguraţii şi terţele persoane pagubite, în cazul în care societatea asigurătoare se află în stare de insolvabilitate.
Asigurarea fondului va fi realizată printr-o poliţă de asigurare care va acoperi riscului de intrare în procedură de insolvenţă a asigurătorilor, ca urmare a producerii unui cutremur.
Poliţa de asigurare a Fondului de Garantare va oferi o acoperire de circa un miliard de euro a daunelor produse în urma unui cutremur, adică în cazul în care asigurătorii care oferă poliţe prin care acoperă acest risc intră în insolvenţă.
Fondul de garantare al asigurărilor se constituie prin contribuţia tuturor asigurătorilor, fiind administrat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prin Departamentul Fond de Garantare - parte integrantă în structura organizatorică a Comisiei.

Colaborare cu CSM
Comisia a încheiat un parteneriat pe cinci ani cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). CSM va promova metodele de rezolvare amiabilă a pretențiilor de despăgubire formulate de persoanele care au suferit prejudicii morale în urma producerii accidentelor de circulație. „Persoanele îndreptățite să primească despăgubiri pentru daunele morale suferite în urma unui accident de circulație vor beneficia de un tratament echitabil indiferent de instanța care va pronunța hotărârea judecătorească”, a declarat Daniel Tudor, președintele CSA.

 Rating: 1118/11927 - 1118 vizualizări, ID Noutate: 142
Sursa: Evenimentul Zilei
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

0 + 3 = ?