Ministerul Sanatatii: In 2013 vom avea pachetul de baza si deductibilitate fiscala pentru stimularea asigurarilor private

Ministerul Sanatatii: In 2013 vom avea pachetul de baza si deductibilitate fiscala pentru stimularea asigurarilor private Ministerul Sanatatii planuieste pentru 2013 redefinirea pachetului de servicii medicale de baza, elaborarea cadrul legal pentru functionarea asigurarilor private de sanatate, precum si introducerea facilitatilor fiscale pentru stimularea acestora. Toate acestea se regasesc intr-un document de sinteza care prezinta prioritatile strategice pe termen mediu ale institutiei, publicat la finele saptamanii trecute.
"Ministerul Sanatatii urmareste dezvoltarea in anul 2013 a unui pachet de baza, pornind de la ghiduri clinice, protocoale de diagnostic si tratament si trasee de ingrijire ale pacientilor pentru fiecare tip de patologie. Pachetul de baza va fi asigurat din bugetul de stat (respectiv fostul FNUASS devenit Agentia de Plati a Ministerului Sanatatii) si va fi acordat pentru toata populatia, indiferent de calitatea de asigurat sau neasigurat.
Concomitent cu definirea pachetului de servicii de baza, se va elabora cadrul legal pentru stimularea asigurarilor private complementare si suplimentare, prin intermediul carora sa fie acoperite serviciile medicale neincluse in pachetul de baza. Principalul mecanism stimulativ va fi constituit de asigurarea deductibilitatii fiscale pana intr-un anumit plafon", scrie in document.
Asociatia asiguratorilor din Romania, UNSAR, a participat activ la consultarile privind elaborarea proiectului de lege pentru reformarea sistemului de sanatate si considera ca una dintre prioritati este definirea clara a pachetului de servicii medicale de baza.
Potrivit reprezentantilor UNSAR, "aceasta masura este esentiala pentru elaborarea pachetelor de asigurari voluntare (facultative) suplimentare si complementare de sanatate, produse oferite de companiile de asigurari private. Aplicarea ei ar avea ca efect diversificarea finantarii sistemului public de sanatate".
De asemenea, Uniunea a subliniat in repetate randuri ca o alta conditie esentiala pentru dezvoltarea asigurarilor de sanatate complementare si suplimentare in Romania o reprezinta asigurarea unui tratament fiscal adecvat, prin acordarea unei deductibilitati complete, similara cu cea oferita de medicina muncii. Astfel, angajatorii ar putea oferi angajatilor asigurari de sanatate facultative ca beneficii extra-salariale, ceea ce nu numai ca ar aduce venituri suplimentare in sistemul de sanatate, dar ar stimula totodata dezvoltarea acestui segment de asigurari in Romania.

 Rating: 1123/11996 - 1123 vizualizări, ID Noutate: 202
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

9 + 10 = ?