Noi membri in Consiliul de Administratie al PAID

Noi membri in Consiliul de Administratie al PAID Francois COSTE, Directorul General al GROUPAMA Asigurari si Gabriel MARCU, Directorul Diviziei Juridice la GENERALI Romania, au fost nominalizati pentru a prelua functiile de Vicepresedinte si, respectiv, cea de Membru in cadrul Consiliului de Administratie al PAID. Acestia urmeaza sa fie autorizati de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, conform procedurii stabilite de legislatie. Decizia a fost luata recent in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor companiei, acestia urmand sa ii inlocuiasca pe Lucian MARIN de la GROUPAMA si pe Adina BACIOIU de la GENERALI.

PAID este compania care gestioneaza incheierea asigurarilor obligatorii de locuinta, avand un portofoliu de peste 300.000 polite la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, corespunzator unui procent de acoperire la nivel national de sub 4%.

In anul precedent, subscrierile PAID au scazut semnificativ din cauza modificarii legislatiei secundare si neaplicarii amenzilor, iar pentru revitalizarea companiei au fost adoptate de curand o serie de masuri. Astfel, la inceputul acestui an, CSA a facilitat procedura de intrare in PAID pentru alte companii de asigurare interesate, fara a mai fi nevoie sa contribuie cu suma de minim 250.000 EUR la capitalul social al companiei, asa cum prevedeau initial normele CSA. De asemenea, Uniunea Asiguratorilor din Romania, Comisia de Supraveghere si autoritatile statului au ajuns, in cele din urma, la un consens in ceea ce priveste modificarile la Legea nr. 260/2008. Varianta propusa vizeaza transformarea actualului sistem intr-o schema de co-asigurare, astfel ca toti asiguratorii autorizati sa subscrie riscuri de catastrofa vor putea emite polite de locuinta, transferand catre PAID prima de asigurare din care vor retine in propriul cont comisionul.

Proiectul de lege a trecut de Comisia pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor si urmeaza a parcurge etapele de adoptare in plen si promulgare.

Intrarea in vigoare a acestor modificari ar putea dura insa si un an de zile, dupa experienta din trecut, chiar si asa, "activitatea PAID nu este in pericol, compania va rezista in conditii normale de functionare", ne-au declarat oficialii PAID.

 Rating: 1079/11973 - 1079 vizualizări, ID Noutate: 296
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

6 + 9 = ?