Guvernul a adoptat o nouă schemă de ajutor de stat pentru firmele care creează minimum 20 de locuri de muncă

Guvernul a adoptat o nouă schemă de ajutor de stat pentru firmele care creează minimum 20 de locuri de muncă Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, 23 aprilie, o hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, informează un comunicat de presă al Executivului .

Potrivit sursei citate, noua schemă de ajutor de stat are în vedere finanţarea sub formă de sume nerambursabile, în limita intensităţii maxime admise, a costurilor salariale, la nivelul maxim al salariului mediu brut, înregistrate pe o perioadă de doi ani consecutivi, ca urmare a creării de minimum 20 de locuri de muncă determinate de realizarea unei investiţii iniţiale.

Hotărârea adoptată de Guvern stabileşte că se pot emite acorduri pentru finanţarea în baza schemei până la data de 31 decembrie 2020, iar plata ajutorului de minimis se efectuează în perioada 2015-2025, în limita bugetului anual alocat schemei.

“Ajutorul de stat se acordă dacă are un efect stimulativ şi contribuie la dezvoltarea regională”, mai precizează Executivul.

 Rating: 1371/11973 - 1371 vizualizări, ID Noutate: 652
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

4 + 4 = ?