GOTHAER: Romanii au inceput din nou sa realizeze ca au nevoie de asigurare

GOTHAER: Romanii au inceput din nou sa realizeze ca au nevoie de asigurare Impactul crizei economice asupra pietei de asigurari a fost unul semnificativ. Nu numai reducerea bugetelor clientilor a fost o problema, ci si factorul psihologic: teama a cuprins multi romani, care si-au regandit investitiile. Prin urmare, asigurarile au ajuns de multe ori la coada listei (exceptie facand, poate, asigurarile obligatorii). Romanii au reinceput, insa, sa constientizeze nevoia de protectie, a afirmat Anca BABANEATA, CEO GOTHAER Asigurari Reasigurari.

"Din fericire, exista insa semne de revenire. Nu inseamna neaparat ca sunt mai mari bugetele romanilor, dar au inceput din nou sa realizeze ca au nevoie de asigurare si ca daca un risc se produce, faptul ca ai avut asigurare este o salvare reala. Din ce in ce mai multi romani constientizeaza ca de asigurari ai nevoie cel mai mult exact atunci cand nu ai bani, pentru ca ti-ar fi imposibil sa iti solutionezi daunele din venituri proprii. Un eveniment care iti afecteaza sanatatea, afacerea, locuinta, masina sau alte bunuri te poate destabiliza pentru foarte multa vreme in lipsa protectiei oferite de o polita de asigurare", a declarat Anca BABANEATA.

Ea a adaugat ca, in actualele conditii ale pietei de asigurari din Romania, cel mai mult conteaza sa castigi fidelitatea clientului. "Cred ca un client castigat in vremuri dificile este unul care iti ramane alaturi pentru mult timp. Asadar, orice companie ar trebui sa se concentreze pe imbunatatirea serviciilor oferite si mai putin pe oferirea unor tarife cat mai mici. Este diferenta dintre a construi pe termen lung si a pune in aplicare strategii valabile pe termen scurt", a adaugat oficialul companiei GOTHAER Asigurari Reasigurari.

"Cel mai mic pret inca vinde in Romania, in special pe segmentul auto, dar cred ca, incet incet, lucrurile se vor schimba. Vor conta din ce in ce mai mult serviciile primite, calitatea si promptitudinea lor si ne dorim clientii care inteleg si apreciaza protectia oferita de o asigurare", a spus Anca BABANEATA.

CEO-ul GOTHAER Asigurari Reasigurari mentioneaza ca piata de asigurari din Romania are potential si spera ca va intra curand pe un trend ascendent.

"In ceea ce priveste GOTHAER, ne dorim in primul rand sa mentinem dezvoltarea profitabila, incercand sa balansam investitiile facute cu rezultate imbunatatite, astfel incat sa atingem indicatorii de profitabilitate pe care ni i-am planificat in anii urmatori. Ramanem aproape de piata, permanent ancorati in realitatile ei si croindu-ne strategii de dezvoltare pornind de la client. El este si ramane prioritatea noastra", a afirmat Anca BABANEATA.

GOTHAER Asigurari Reasigurari este in acest an Partener al Conferintei Brokerilor organizata in cadrul FIAR - Forumul International Asigurari - Reasigurari 2014, relatia cu intermediarii in asigurari reprezentand un element strategic in planul de dezvoltare al companiei pe termen lung. Conferinta se desfasoara luni, 26 mai, la Brasov.

Grupul GOTHAER a intrat pe piata de asigurari din Romania la sfarsitul anului 2012, prin preluarea PLATINUM Asigurari Reasigurari, companie care a devenit, in urma unui proces de rebranding la inceputul anului 2013, GOTHAER Asigurari Reasigurari.

Dupa primul an de activitate, GOTHAER Asigurari Reasigurari a raportat o crestere de peste 75% a primelor brute subscrise (aproape 15 milioane euro) si un numar dublu de clienti (peste 52.000) comparativ cu anul 2012.

 Rating: 1463/11927 - 1463 vizualizări, ID Noutate: 661
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

3 + 6 = ?