Remi VRIGNAUD, UNSAR: Romania se confrunta cu inundatii care afecteaza anual mii de locuinte

Remi VRIGNAUD, UNSAR: Romania se confrunta cu inundatii care afecteaza anual mii de locuinte Anual, Romania se confrunta cu inundatii ce afecteaza sute de localitati si mii de locuinte, a atras atentia Remi VRIGNAUD, Presedintele UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, in cadrul Forumului International de Riscuri Catastrofale - ICAR Forum 2014.

"Astfel, in perioada 2005 - 2010, pentru care exista centralizari, inundatiile au provocat pagube totale de peste 3 miliarde euro. Au fost afectate aproape 62.000 de locuinte, din care 15.600 au fost distruse in totalitate", a aratat Remi VRIGNAUD.

Conform acestuia, in aceasta vara, mai bine de jumatate din suprafata Romaniei - peste 22 de judete - au fost afectate de inundatii puternice si viituri care au pus in pericol viata oamenilor si au cauzat pagube importante comunitatilor locale.

"Inundatiile nu sunt insa singurul risc care afecteaza Romania. Nu trebuie sa uitam de amenintarea reprezentata de seisme. Ce s-ar intampla in acest caz: aproximativ 400.000 daune produse, in primul rand locuintelor, dar si altor cladiri, autovehicule etc, ducand valoarea daunelor la sume de ordinul miliardelor", a subliniat seful UNSAR.

El a adaugat ca daunele produse in ultimii ani, cat si cele potentiale constituie dovezi ale expunerii pe care tara noastra o are la riscuri care afecteaza locuintele romanilor, indicand, totodata, necesitatea de a creste gradul de cuprindere in asigurare pe acest segment, care se afla inca la parametri redusi fata de celelalte tari din Europa.

"Insa, dincolo de eforturile de legiferare a unui cadru coerent, unitar si sustenabil, dincolo de eforturile operationale ale companiilor de asigurari, una dintre cele mai importante actiuni in directia cresterii penetrarii asigurarilor, atat obligatorii, cat si facultative, este educarea continua si sustinuta a publicului", a spus Remi VRIGNAUD.

"Acesta este motivul pentru care si in acest an, UNSAR s-a alaturat campaniei nationale de informare Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinta, prin intermediul careia dorim sa explicam rolul si utilitatea asigurarilor de tip property. De asemenea, este extrem de important ca populatia sa constientizeze ca polita obligatorie nu este suficienta in fata amenintarilor riscurilor extrem de diverse", a spubliniat Presedintele UNSAR.

 Rating: 3347/11949 - 3347 vizualizări, ID Noutate: 698
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

9 + 4 = ?