Primaria sectorului 4 din Bucuresti: Persoanele care nu incheie asigurarea de locuinta PAD vor fi amendate!

Primaria sectorului 4 din Bucuresti: Persoanele care nu incheie asigurarea de locuinta PAD vor fi amendate! Asigurarea pentru locuinte PAD este OBLIGATORIE si, daca nu veti incheia polita, veti fi sanctionati cu amenda. Aceasta este atentionarea trimisa cetatenilor de catre Primaria sectorului 4 din Bucuresti, obligatia aceasta fiind trecuta pe instiintarea de plata a impozitului pe cladire si masina (conform documentelor anexate).
Baza legala, dupa cum se indica si in document, este art. 17 alin. (3) din Legea nr. 260/2008, care stipuleaza ca primarul are obligatia sa trimita scrisori de instiintare catre debitori in termen de 3 zile de la data primirii listei de la PAID cu persoanele care nu au incheiat polita. Totusi, Primaria a trimis aceasta "somatie" catre toti locuitorii din sector care datoreaza impozitul pe cladire sau masina, desi sunt multi cei care si-au incheiat o asigurare facultativa care acopera si riscurile prevazute in polita PAD, nemaifiind astfel obligati, potrivit modificarilor aduse Legii nr. 260/2008, sa incheie si o asigurare obligatorie PAD.
Explicatia pentru aceasta situatie este simpla: PAID nu primeste de la companiile de asigurare informatii cu privire la persoanele care si-au incheiat o polita facultativa de locuinta care sa acopere si riscurile PAD. In aceste conditii, nu se pot trimite catre primarii liste exacte cu persoanele care nu si-au asigurat locuintele, potrivit legii. Pe cale de consecinta, autoritatile locale au hotarat sa trimita sesizarea catre toti contribuabilii, urmand ca, in momentul in care acestia se prezinta sa achite impozitul, sa faca dovada incheierii politei obligatorii sau facultative de locuinta pentru a nu primi amenda.
Dincolo de aceasta, specialistii din piata apreciaza ca ar trebui modificat mesajul transmis de catre primarii cetatenilor, pentru a nu crea confuzie. Astfel, pe langa atentionarea privind obligativitatea incheierii asigurarii PAD, ar trebui facuta si precizarea ca se poate opta si pentru o asigurare facultativa care sa acopere riscurile din polita PAD, asa cum stabileste legea: "Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintei care sa acopere riscurile din polita PAD".

 Rating: 1170/11996 - 1170 vizualizări, ID Noutate: 213
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

0 + 8 = ?