La ce banci poti economisi pe termen lung si ce castiguri poti avea

La ce banci poti economisi pe termen lung si ce castiguri poti avea Incet, dar sigur, tot mai multe banci pun la dispozitia clientilor produse de economisire cu termene de scadenta mai lungi, de cel putin doi ani. Fortate de scaderea agresiva a finantarii externe, institutiile de credit autohtone sunt nevoite sa-si asigure resurse de pe plan intern.

Cum insa depozitele constituite pe perioade mici, de pana la un an, nu inseamna resurse stabile si nu asigura o predictibilitate, bancile au inceput timid sa testeze piata economisirii pe termen lung.

Rezultatele acestor produse s-au dovedit a fi peste asteptari, multi bancheri vorbind la superlativ despre evolutia pe care au inregistrat-o portofoliile de profil. In prezent exista 13 banci, respectiv BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, CEC Bank, UniCredit Tiriac Bank, Alpha Bank, Banca Comerciala Carpatica, OTP Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Agricole Bank, Credit Europe Bank si ProCredit Bank, care au in portofoliu depozite cu scadente egale sau mai mari de 24 de luni.
UniCredit Tiriac Bank ofera depozite si pe 7 ani

Cele mai lungi termene pentru economisire le regasim la UniCredit Tiriac Bank, care pune la dispozitia clientilor sai depozite in lei, euro sau dolari pe 2, 3, 4, 5 si 7 ani, cu dobanda fixa. Pentru constituirea depozitului in lei, UniCredit Tiriac Bank ofera o singura dobanda, indiferent de perioada pentru care opteaza clientul, respectiv 5,20%/an. Pentru euro, dobanda este de 2,50%/an la depozitele pe 2 ani si 2,75%/an la cele constituite pe 3 ani. Pentru un depozit pe 5 ani, UniCredit Tiriac Bank asigura o dobanda de 3%/an, iar pentru economiile plasate pe termen de 7 ani, bonificatia este de 3,50%/an.

Daca vrei sa economisesti in valuta, depozitul Multi Depo de la UniCredit Tiriac Bank se poate constitui pe o perioada de 4 ani, in euro sau dolari. Depozitul are trei aniversari intermediare, in fiecare an, in aceeasi zi cu ziua constituirii depozitului. Depozitul poate fi desfiintat la oricare dintre aceste aniversari cu plata dobanzii. Rata dobanzii este crescatoare in fiecare an si este aplicata intregii perioade, de la constituire pana la ultima aniversare. La inceput, dobanda la euro este de 2,75% iar la maturitatea ajunge la 3,50%. Insa avantajul acestui tip de depozit este flexibilitatea retragerii sumelor din cont. In cazul in care desfiintarea intervine inafara zilelor de aniversare, beneficiati de o rata a dobanzii speciala,1,50%.
BRD, Raiffeisen, CEC Bank si ProCredit au produse de economisire cu maturitate de 3 ani

Patru institutii de credit ofera clientilor posibilitatea de a constitui depozite pe termene maxime de trei ani. BRD are in portofoliu mai multe produse de economisire pe termen lung, unul dintre acestea fiind Progresso, un depozit in euro sau dolari. Produsul se constituie pe termen de trei ani (1.080 de zile), divizati in sase semestre aniversare a cate 180 de zile fiecare. La expirarea termenului, disponibilitatile acumulate in depozitul Progresso sunt transferate automat in contul curent al titularului, mentionat de la inceput prin contractul de constituire. Depunerea initiala minima este de 500 euro/dolari, iar plafonul maxim admis este de 100.000 euro/50.000 dolari. In fiecare semestru clientul primeste o dobanda. Pentru depozitul constituit in euro, dobanda din primul semetru este de 2,85%/an si creste pana la 4,30%/an in semestrul al saselea. BRD mai ofera si depozite in lei cu plata dobanzii la scadenta, pe termene de doi sau trei ani, cu dobanzi care variaza intre 4,65%/an si 5%/an.

Raiffeisen Bank are o oferta bogata de produse de economisire, in lei si in euro, cu dobazi fixe, pe perioade mai lungi – termenele de constituire fiind de 24 sau 36 de luni. La astfel de depozite, Raiffeisen Bank isi bonifica clientii in functie de sumele depuse (de la 150 de lei la 55.000 de lei), dobanzile variind intre 4,95%/an si 5,55%/an. La fel se intampla si cu depozitele in euro, sume constituite diferentiate fiind 200 de euro, 5.000 de euro si peste 30.000 de euro cu dobanzi intre 3,05%/an si 3,30%/an.

La CEC Bank, clientii au la dispozitie o gama larga de depozite in lei pe termen lung, respectiv 24 si 36 de luni. La scadenta, suma depozitului si dobanda cuvenita se vireaza in contul curent. Dobanda platita de CEC Bank pentru economiile in lei pastrate la banca pe doi ani este de 5,75%/an, iar cea pentru depozitele in lei pe trei ani este de 6%/an.

Depozitele Clasic si Mobil de la ProCredit Bank le ofera clientilor sansa sa economiseasca in lei sau valuta (euro/dolari) pe termen lung, pana la 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire automata. Cea mai mare dobanda oferita de banca este evident pentru sumele pastrate in cont pana la maturitatea cea mai mare, respectiv 36 de luni. ProCredit Bank are o dobanda de 6,15%/an sau 6,40%/an (in functie de tipul depozitului) pentru economiile in lei si 3,90%/an sau 4%/an (in functie de tipul depozitului) pentru cele in euro.
Cele mai multe banci au depozite pe temen de doi ani

Celelalte opt institutii de credit care ofera clientilor posibilitatea de a constitui depozite cu scadente mai mai sau egale cu 24 de luni sunt BCR, Banca Transilvania, Alpha Bank, OTP Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Banca Comerciala Carpatica, Credit Agricole Bank si Credit Europe Bank.

Maxiplus BCR este un depozit pe 24 de luni, pentru care cea mai mare banca din Romania isi rasplateste clientii cu o dobanda de 5,75%/an pentru economiile in lei si de 2,50%/an pentru cele in euro. BCR ofera clientilor si posibilitatea de a opta pentru un plan de economii pe 24 de luni, in lei sau euro, dobanda fixa fiind de 6,00%/an la lei si 2,20%/an la euro.

In oferta Bancii Transilvania exista Depozitul Clasic in lei pe 24 de luni. Dobanda oferita de Banca Transilvania este variabila si se acorda trimestrial. Pentru un depozit in lei pe 24 de luni, institutia de credit isi bonifica clientii cu o dobanda de 5,75%/an.

Si la Alpha Bank poti merge pentru constituirea unui depozit Alpha Progressive in lei sau euro pe o perioada de 24 de luni. Rata dobanzii este fixa si bonificata trimestrial. Pentru depozitul in lei, banca afiseaza o dobanda de 6,90%/an.

Banca Comerciala Carpatica ofera un depozit la termen in lei, pe o perioada de 24 de luni, cu dobanda variabila si plata la scadenta. Dobanda in acest caz este de 6,25%/an. In cazul alegerii unei dobanzi fixe, cu plata la scadenta, bonificatia oferita de Banca Comerciala Carpatica scade la 5,75%/an.

OTP Bank detine in portofoliu depozite standard sau cu maturitate flexibila, existand optiunea sa economisesti pe perioade de 24 de luni numai in lei. Dobanzile platite difera in functie de suma depusa intre 6,50%/an si 6,75%/an.

La Intesa Sanpaolo Bank, clientii au la dispozitie depozitul la termen pe o perioada de 24 de luni, in lei, euro sau dolari. Dobanda este fixa si se ridica 6,25%/an pentru economiile in lei si 3,75%/an pentru cele in euro.

Credit Agricole Bank are trei produse de economisire a caror perioada se poate intinde pana la doi ani, respectiv depozitul Standard, Progresiv si Acumulare. Suma minima de constituire este de 500 lei/euro/dolari, clientul putand opta pentru prelungirea automata a depozitului pe aceeasi perioada cu cea initiala si pentru capitalizarea dobanzii la reinnoire automata. In functie de tipul depozitului, bonificatia bancii se situeaza intre 5,65%/an si 5,70%/an pentru economiile in lei.

Credit Europe Bank ofera depozit standard in lei , pe perioada de 24 de luni, cu dobanda fixa de 6,25%/an.

 Rating: 1102/11996 - 1102 vizualizări, ID Noutate: 236
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

5 + 3 = ?