A transformat un maldăr de fiare într-un business cu multe zerouri. Ce urmează pentru magiunul de Topoloveni

A transformat un maldăr de fiare într-un business cu multe zerouri. Ce urmează pentru magiunul de Topoloveni  De la preluarea unui maldar de fier vechi - fabrica de magiun de stat de la Topolveni – au trecut 13 ani. Cu noroc. Bibiana si Diana Stanciulov, mama si fiica, au reusit sa transforme magiunul de prune intr-o vedeta a retailului alimentar si un business care se apropie cu pasi siguri de 1 milion de euro.

In 2001, Bibiana Stanciulov, 61 de ani, cumpara de la un lichidator judiciar sectia de magiun deshidratate si alcool, parte a Fabricii de Conserve Topoloveni. Descrie aceasta decizie ca pe o “ambitie”, o tentativa de a se “razbuna” pe fonducerea fabricii care o “inselase intr-un contract in anii 1996”. Mai simplu – a dorit sa demonstreze ca si in industria alimentara pot exista afaceri curate, cinstite. O atitudine pe care nici astazi nu reuseste sa si-o explice.
Fostul redactor la Radio Romania, Bibiana Stanciulov platea atunci 275.000 de lei pentru un “maldar de fier vechi, cladiri care se prabuseau”.

“In secunda doi, dupa ce am vizualizat ce cumparasem, am trait senzatia ca toti neuronii au zburat din creier si imi doream sa fiu ieri si nu in acea zi de august 2001. M-am vazut femeie singura, cu Diana inca studenta, in fata unor fiare ruginite, multi paianjeni, niste utilaje monstruoase din care nu intelegeam nimic. De la Topoloveni la Bucuresti am folosit batiste fara numar in incercarea disperata de a exterioriza cat mai mult din supararea pe care o aveam”, isi aminteste Stanciulov.

Intr-un an a reusit sa porneasca acele utilaje, astfel incat in 2002 a obtinut primele 200 de tone de magiun. Drumul nu a fost unul usor, avand de depasit diferite obstacole: banii pentru a organiza lucrurile in acel haos, colectivul de munca, furnizorii de materie prima. Profitul a aparut pana in 2009, insa valoare a fost mica din cauza investitiei mari realizate. Pana in prezent, familia Stanciulov a alocat 1,8 mil. euro in fabrica de la Topoloveni.
Ulterior, compania a inregistrat profit operational in fiecare an, dar nu a reusit sa amortizeze investitia. Pentru anul trecut Bibiana Stanciulov vorbeste de o cifra de afaceri de circa 800.000 de euro, cu un profit “foarte mic”.


 Rating: 1174/11905 - 1174 vizualizări, ID Noutate: 590
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

10 + 3 = ?