Dăianu renunţă la 30% din salariul de la ASF. "Disconfortul a fost teribil, le cer iertare cetăţenilor"

Dăianu renunţă la 30% din salariul de la ASF. Preşedintele interimar ASF, Daniel Dăianu, a anunţat că va ceda o treime din salariul său, după ce a fost audiat în comisia de buget-finanţe de la Senat, care face o anchetă privind primele pe care le-au primit membrii conducerii.

Preşedintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, a anunţat că va ceda 30% din salariul său lunar de aproximativ 13.000 de euro şi le-a cerut iertare cetăţenilor pentru situaţia creată.

„Am şi vorbit cu colegii mei, dar asta este opţiunea mea personală. Voi renunţa la 30 la sută din salariul de 12.800 de euro. Actul normativ de înfiinţare a stabilit un standard şi poate dacă nu ar fi stabilit, salariile ar fi fost altele, poate substanţial inferioare. Este o lecţie amară pentru toată lumea. Eu am returnat acele prime şi admit că şi colegii meu vor face asta. Disconfortul a fost teribil şi am făcut acest gest, într-un fel cer iertare cetăţenilor pentru că pentru un salariu pe care îl am nu printr-o decizie arbitrară a mea, ci printr-o decizie colectivă care a avut în vedere un act normativ de înfiinţare”, a declarat Dăianu, după audierile din comisia de buget- finanţe a Senatului care face o anchetă privind activitatea Autorităţii de Supraveghere-Financiară.
Pe de altă parte, Dăianu a declarat că nu ia în calcul demisia.

"Demisia de onoare, oricât ar fi de onorabilă o demisie, nu pot s-o fac. În momentul în care suntem şapte în Consiliul, când am fost părtaşi la bine şi la rău, când există această examinare a conducerii ASF, cum aş putea să plec? Am fost încercat de acest sentiment, am avut frământările mele", a spus Dăianu.

Astfel, în cadurl comisiei de buget-finanţe, şeful autorităţii „şi-a comprimat gândurile, cu tot ce e bun şi ce rău” referitoare la activitatea ASF, explicând prin ce moment dificil trece instituţia şi că este „o eroare să declari în mod emfatic că nimic nu funcţionează la ASF”.

Primul argument pe care l-a adus Dăianu în faţa comisiei de buget-finanţe a fost faptul că activitatea ASF a început din start mai greu tocmai pentru că autoritatea s-a înfiinţat prin comasarea unor trei instituţii: CNVM, Comisia pentru Asigurări şi Comisia pentru pensii private.

„Complexitatea care a însoţit funcţionarea instituţiei poate fi înţeleasă cel mai bine din interior. Mari sfidări pentru autoritate este bine să fie cunoscute. În primul rând, mă refer la cultura organizaţională, chiar dacă vorbim despre trei entităţi ce operează de reglementare şi supraveghere care au operat pe pieţe diferite, însă existau diferenţe notabile între cele trei entităţi”, a punctat Dăianu.

 Rating: 1075/11905 - 1075 vizualizări, ID Noutate: 599
Sursa:
Comentează

Comentarii

Adaugă Comentariu:

1 + 5 = ?